Játék a terepasztalon....

 Jó régen, valamikor augusztusba a FCPUG-nál lehetőség volt a  ShrinkRay plugin ingyenes letöltésére. Ennek a pluginnak az alkalmazásával ún. terepasztal-szerű látványt tudunk elérni. Most jött el az idő, hogy próbát tegyek vele. Azért, el kell mondanom, hogy a plugin, bár nagyon jó, nem csinál meg mindent. Ha olyan anyagot akarunk végtermékként, amely mutat valahogy, sokat kell variálnunk vele és  persze a color munka is rengeteg időt vesz el.(legalábbis nekem, mert Color-ban még nem vagyok spiller.) Gyorsítani kell és  tördelni is. Szóval ez a tetszetős kis vacak egy egész éjszakámat lenyúlta (plusz a render), na mindegy...
Az alapanyag szerencsére kiváló volt, (és ez ugye a legfontosabb az eredmény szempontjából) DVD-n volt meg az Új-Zélandi parti őrség életmentőinek full HD promo/oktató filmje.

Fogalmam sincsen, hogy mire fogom még használni ezt a plugint, de nagyon tetszik....
Nézd HD ban a jutubon, ott jobban kijön minden... (ehhez kattints a fehér címfeliratra a videóban)

 

09-11-10.

A bejegyzés trackback címe:

https://webvideomarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr421514850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCE-Kata 2009.11.10. 14:23:34

Szia, tik-tak volnék, csak megváltoztattam a nickemet :-). Ez a megjelenés nagyon mulatságos... mire jó az, hogy terepasztalként ábrázolunk egy filmet? Érdekes lenne a gyerekeknek forgatott anyagoknál, mert olyan mese szerű kinézete van.

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.11.26. 17:11:27

@oliveR: A Browser/Effects-ből ráhúzom a klipre és úgy... :-)))))
--- csak a mélységet/élességet állítja át tilt-shift kinézetre, a gyorsítás, tördelés, színkorrekció még külön munka. Csak nagyon jó alapanyaggal érdemes próbálkozni, különben nagy homály lesz az egész.....
A viewerben még sok beállítási lehetősége van, én default-ban csináltam ezt. A beállításokat még nem tapasztatam ki. Amúgy ha nem ingyenes akcióban veszi az ember akkor sem drága a 47 USD. (CSak FCP-hez jó, legalábbis a ShrinkRay)
Mellesleg plugin nélkül is előállítható ez a nézet, pusztán az AE állítgatásával, tegnap Gery megcsinálta, küldött is belőle egy screenfotót. Tényleg megcsinálta. De persze pluginnal jóval egyszerűbb, és nem utolsó sorban sokkal gyorsabb....könnyebb.

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.11.26. 17:17:21

@oliveR: a beillesztett linken olvasható az ehelyezés/kezelés ha erre gondoltál a kérdésedben.Ha mélyebb analitikát szeretnél róla, (a működési elvvel, algoritmussal kapcsolatban) tedd fel a kérdésedet szintén ugyanott, biztosan választ kapsz rá...

oliveR · http://www.webvideozz.com 2009.11.28. 01:43:43

Kösz, Tom! Igen, az elv érdekelt.

WEBVIDEOMARKETING

Hát a nevében is benne van. Mindenről, ami video a weben. Miértekről, hogyanokról, technikákról, eszközökről, hatékonyságról.

Utolsó kommentek

RSS - katt rá!

Mac Superstart! Válts Mac-re!

süti beállítások módosítása