Le akartam buktatni a vírus videóst, de nem sikerült!

 Ismerősöm mutatott egy videót a jutubon. Azt mondja: " te olyan videóbuzerátor féle vagy, nem lehet megnézni, hogy ez a film manipulált-e vagy nem? Mert fogadtam a társasággal 50  korsó Guiness-ben, hogy ez trükk! Legyél Te aki megnézi."  (Na basszus...)

Nézem a filmet és  csak lesek. Ha ez nem manipulált cucc, akkor a pasas a legjobb matematikus, akit valaha láttam, és a legvakmerőbb arc. Kitettem a 24"-os  Cinemára 1920X1200-as  teljes képernyős nézetre a jutub  videót (egyébként jó minőségű JUTUB-HD anyag). Felvettem a 24-es képernyőről a Screen-Flow-val, csináltam belőle  egy .mov -ot és  be  a  FCP-ba. Az anyagot, amennyire csak lehetett széthúztam az idővonalon, és a kritikus részt (a rámpa elhagyás-repülés-érkezés) "kockánként" végig bámultam.
És a világon semmi nyomát nem találtam manipulációnak. Nem vagyok törvényszéki filmszakértő, vagy ilyesmi, de asszem az FCP-ban látnom kellett volna, ha valami smafu van benne. (Szerintetek?)
Ezennel, mint a fogadás döntőbírája hivatalosan megállapítom, hogy a haverom vesztett 50 kori Guinnesst. (nem lesz ócsó :-), valamint azt, hogy ez az ember, aki a mutatványt csinálta, komplett idióta.
Utánanéztem a  www.megawoosh.com  weboldalnak. A pali a  MS-Office  hivatalos reklámfigurájának tűnik. Ezek szerint valószínűleg nem tévedtem, a MicroSoft-osok csak nem reklámoznak egy film manipuláló pofával... És hogy miért számít ez a MS Office kapcsolat? Mert innentől ez már nem csak egy őrült jutub film, hanem web video marketing! Mert ha az egész mégis filmes trükk, akkor ugye a Microsoft víruskampány kísérletének vagyunk tanúi.

Béla!! El kell mondjam, hogy attól, hogy ezt az eredményt hoztam össze, még lehet trükk. Van technika, amellyel ezt meg lehet oldani szinte teljesen láthatatlanul. De az én eszközeimmel ez az eredmény. (25 Guinness - ért lecserélem a posztot ellentétes eredményűre!) 

09-11-12.

A bejegyzés trackback címe:

https://webvideomarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr171520443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FCE-Kata 2009.11.12. 16:18:04

Nem láttam még ezt a videót. Ez az alak nem normális! Bár kétségtelenül jól tud számolni. Néztem a weboldalán, van egy aranyos kislánya, bátor, hogy így ugrál, és van önbizalma. Ha az érkezéssel 1 métert téved, a medence alatti raklapok kettévágják. Brrrr.....

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.11.12. 17:20:08

@FCE-Kata: Most látom, a weboldalán ott vannak a kiszámítás görbéi, meg minden.... Bátor csóka!

B911 · http://baratcsaba.hu/blog/ 2009.11.13. 12:12:58

Ilyen magasságból, ekkora erővel, nagyon fájnia kellett volna valamelyik testrészének szerintem. Az a fél méter víz semmit nem fog rajta.

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.11.13. 12:51:37

@Barát Csaba: Nem tudom.. talán. De nem látni semmi trükköt a filmen, és a számítások..... De ki tudja. Mindenesetre, ha trükk, akkor ügyesen megcsinálták. És akkor egy átverésért készítettek szerkezeteket, használtak műszereket, számításokat végeztek, közzé tették, és bevállalták a neten, hogy le lehet őket buktatni. Az elején , mikor feláll a vízből, úgy tűnik nincs nagyon észnél.... Én hajlok arra, hogy valódi. Túl homogén volt az anyag,kockáról-kockára.

Chrome Ball · http://www.chromeball.com 2009.11.18. 20:54:19

Szerintem egyértelműen trükk. Méghozzá nem is a nehezen kivitelezhető fajtából, némi kis fantáziával megoldható, főleg ha még a számítások is jók valamennyire.

Simán felépíthet egy weboldalt valaki arra, hogy szivassa az embereket, erre általában van energia. :)

Chrome Ball · http://www.chromeball.com 2009.11.18. 20:56:26

Ja, még annyit, hogy Barát Csabának is igaza van; egy ilyen medencébe próbálj csak sima nekifutásból belevetődni...

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.11.18. 21:00:37

@Chrome Ball: Akkor Bélát beminuszoltam 50 sörrel, meglehet.....

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.11.18. 21:01:46

Vagy én is a vírus kampány része vagyok???? Na neeeem.... a MS Office-t én nem népszerűsítem :-)

oliveR · http://www.webvideozz.com 2009.11.26. 16:47:21

Számomra a becsapódás előtti összehúzódás nagyon gyanús ... Mintha kisebbre zsugorodna a srác mint lehetséges, szinte eltűnik a képernyőről: irreális, olyan, mintha hirtelen távolodna, pedig a valóságban nyilván ennyit nem.

De azért ügyes.

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.11.26. 17:20:06

Lehet hogy igazad van. Már teljesen bizonytalan vagyok :-)

WEBVIDEOMARKETING

Hát a nevében is benne van. Mindenről, ami video a weben. Miértekről, hogyanokról, technikákról, eszközökről, hatékonyságról.

Utolsó kommentek

RSS - katt rá!

Mac Superstart! Válts Mac-re!

süti beállítások módosítása