WebVideoMarketing B2B relációban

Ha a vállalatok marketing vezetői mostanában már fel is ismerik a videó érzelemkeltő, manipulatív hatalmát, a legnehezebb, hogy mindezt személyessé és meggyőzővé tegyék a célközönség irányába. Ha az eladás csökken, a vevő figyelmének felkeltése érdekében alkalmazott mozgalmas képvilággal rendelkező videók jelentenek megoldást, mely viszont arra kényszeríti az eladót, hogy kilépjen megszokott közegéből és felcserélje a fakó, elavult reklámszövegeket egy képekben gazdag új kifejezési formára.

Az online videó: nem kell kisregény, hogy megszerezze ügyfeleit

Az online videó és követői,  a podcasting és a video podcasting és a  webvideo marketing olyan élményt nyújt a vásárlóknak, mely messze meghaladja a hagyományos szöveg, és a statikus média által tapasztalható élményeket. Megkérdeztük 189 cég, (hét különböző iparág) értékesítőjét ebbéli tapasztalatukról. Íme az eredmény:

B2B értékesítők termékeladásra használják a videót.
A viszonteladók vásárlási elhatározása függ kollégáik, üzleti partnereik tanácsától. A videó járható útja annak, hogy „képbe” hozzuk vásárlóinkat, és szélesebb körben hirdessük termékeinket. Üzleten kívüli népszerűség ellenére a megkérdezettek 31%-a nem használja, vagy csak kezdő szinten a videót, a maradék 33%-a használja termékek eladására, míg a kisebbség, 11%, vásárlói összefoglalók, tanulmányok bemutatására.

A B2B videó fejlődése még korai stádiumban van.
B2B értékesítők  attól tartanak, hogy az online videó bonyolult és költséges. Eredményeink szerint az értékesítők 35%-a nyitottak arra, hogy pepecseljenek vele, míg 18 %-a a megkérdezetteknek teljesen elzárkózik tőle. (lásd második ábra) Korábbi tapasztalatok szerint a nagy lélegzetvitelű vállalati beszédek, vagy az unalmas üzleti tréningek képtelenek voltak emberi kapcsolatok kialakítására. Miközben 15% állítja, hogy használja a videót és komoly szerepet is szán neki üzleti terveiben, de csupán 2% értékeli a videót mint lényeges összetevőt az általunk kialakított siker kulcsához.

Mire használják az online videót  vagy a podcastingot cégeiknél:

Arra használják a videót/ podcastingot:
33% hogy árulja, hirdesse termékeit
31% nem használja, vagy csak kezdő szinten
11% vásárló megnyílvánulásra
10% belső kummunikációra
9%  vásárlói tréningekre, támogatásra
5%  A legspeciálisabb esetekben: saját könyvtárral rendelkeznek, melyek tartalmához a vásárló is hozzáférhet  (189 B2B marketing vezető megkérdezése alapján)

A 2 kérdés volt: Mi a személyes tapasztalata az online videóval podcastinggal kapcsolatban?
35% kezdő szinten, de nyitott arra, hogy használja
30% magas szinten használják, de eredményességét nehéz felmérni
18% nem használja a videót/podcastingot
15% rendszeresen használja, fontos szerepe van
2% vezető tényező a cég életében
1% nem használja, mert nem közvetít értéket

Nehéz felmérni a videó értékét.
Azok a v ezetők, akik pénzt áldoznak a videókra, azért küzdenek, hogy igazolják befektetésük helyességét. A megkérdezettek 30%-a állítja, hogy magas szinten használják az online videózást, mégis gyakran panaszkodnak, hogy a jövedelmeket nehéz átlátni. A töredék (1%) kipróbálta már a videózást, de leálltak róla, mivel nem látták benne a megtérülést.

A következő bejegyzésben leírok 5 módszert arra  vonatkozóan, hogy értékes legyen az online  video.

09-07-21.

A bejegyzés trackback címe:

https://webvideomarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr11259549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

WEBVIDEOMARKETING

Hát a nevében is benne van. Mindenről, ami video a weben. Miértekről, hogyanokról, technikákról, eszközökről, hatékonyságról.

Utolsó kommentek

RSS - katt rá!

Mac Superstart! Válts Mac-re!

süti beállítások módosítása