Nem, nem zöld a szemem.... (meg az intró mégeccccer, azért is!)

Bizonyára emlékeztek a SinCity fura kinézetére, amikor minden fekete-fehér volt a képen, de egyes elemek színesen jelentek meg.
Photoshopban, de minden komolyabb szoftverben is van lehetőség szabadkézi kijelölésre (lasso tool), vagy ami mégjobb, a magic wand, amivel a képre kattintva automatikusan kijelölheted azt környező részt, ami nagyjából egy színű. Tehát így belekattintasz pl. a barna szem íriszébe, majd select > inverse, ekkor "megfordul a kijlelölés", azaz az lesz kijelölve, amit nem jelöltél ki
Itt pl. azt csinálják, (Gimp-pel) hogy létrehoznak egy ff réteget a színes felett és rétegmaszk segítségével kilyukasztják azt. 

Valahogy hasonlóan működik kissé a  FCS-ban is, mozgó képek esetében. Kicsit sem bonyolultabb.  De az a része kicsit macerás, ha több objektum is van, amelyeket ki kell jelölni... Lentebb a videóban először a szemem zöldül be, majd látható ugyanezen technika alkalmazása egy sport-reklám filmben...

 



Ja, meg itt az  intróm mégegyszer, mert állandóan kidobja valamiért az intrós bejegyzésemet a blog.hu, és  eltűnik a poszt. Már  másodszor. Ennyire ronda lenne? Vagy a Blog.hu érdekeit sérti... nemtom....

09-10-24.

A bejegyzés trackback címe:

https://webvideomarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr811471762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsolt bezdan · http://fcpug.hu 2009.10.26. 09:05:35

Ez a Pleasantville effect. Igaz, neha "Schindler's List" effect-nek is szoktak hivni (pl. az APTS Color tankonyveben)
A Colorban, FCP-ban konnyu megoldani.
Pelda:
fcpug.hu/?page_id=322

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.10.26. 23:26:53

@zsolt bezdan: Köszi Zsolt, a Color Fx-es megoldás tök ismeretlen volt számomra. Melyiket használják leginkább?

zsolt bezdan · http://fcpug.hu 2009.10.27. 10:40:31

a pleasantville-t altalaban a secondaries roomban. A Color FX megoldast is leirtam az FCPUG-s peldaban, de a Color FX key-t inkabb pl az emberi borszin kivallasztasahoz (es enyhe blur-rolasahoz) szoktuk hasznalni.
Mas programok hasznalatanal is igy van mivel a tobbi fenyelo programok (Lustre,Speedgrade,Scratch stb) mukodesi logikaja is hasonlo (a folyamat room-okra van osztva)

WEBVIDEOMARKETING

Hát a nevében is benne van. Mindenről, ami video a weben. Miértekről, hogyanokról, technikákról, eszközökről, hatékonyságról.

Utolsó kommentek

RSS - katt rá!

Mac Superstart! Válts Mac-re!

süti beállítások módosítása