A FCP és a Sapphire Plugins páros....(updated)

Aki kicsit is konyít ehhez a szakmához, az jól tudja, hogy édes-kevés az, hogy van egy professzionális nem lineáris video szerkesztője...  Egyrészt  meg kell tanulnia azt profi módon kezelni, másrészt még számtalan kiegészítőre van szüksége ahhoz, hogy látványos effekteket tudjon produkálni a kész munkáiban.(ha csak nem akarja  saját maga elkészíteni az effekteket, mert azt is lehet..  csak  rengeteg munka) Ezek az un. Plugin-ok jobbára a kulcsai annak, hogy mennyire tudja az ember kiterjeszteni a lehetőségeit. Effekt pluginokat lehet vásárolni arany-áron természetesen rengeteg forrásból. Ezek sajnos nem olcsó cuccok. Szerencsés voltam, mert nekem most sikerült nagy kedvezménnyel hozzájutnom a GenArts (A LucasFilm leánycége) cég  Sapphire nevű effekt plugin csomagjához.(ha rákattintasz, végig tudod nézni az effekt listát) Kevesen tudják, hogy a  FinalCutStudio szoftver és a Sapphire csomag  nagyon sok ismert és híres holywoodi produkcióban, reklámban megállta már a helyét. Persze, hogy a LucasFilm-kapcsolat miatt. Azt szeretném most egy ShowReel filmmel bemutatni, mit  tud a Sapphire  effects plugin. Sok más plugin készítő cég termékéhez hasonlót tettek bele ebbe a csomagba. Remek benne, hogy  egyben van, nem kell 5-10  helyről összevásárolni őket. Ráadásul az FCP nagyon egyszerűvé teszi a használatukat is, az ember ráhúzza a plugint az idővonalra az effektezni kívánt területre, méretezi, kijelöli a követni kívánt pont-hivatkozásokat és már működik is. Sokkal egyserűbb mint gondoltam. Már alig várom, hogy kipróbálhassam valami valós munkán a Sapphire plugint. Nézd meg az effekteket, ha van 8 perced....

 

09-09-25.

A bejegyzés trackback címe:

https://webvideomarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr271405971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

WEBVIDEOMARKETING

Hát a nevében is benne van. Mindenről, ami video a weben. Miértekről, hogyanokról, technikákról, eszközökről, hatékonyságról.

Utolsó kommentek

RSS - katt rá!

Mac Superstart! Válts Mac-re!

süti beállítások módosítása