FCPUG

Az FCPUG (Final Cut Pro User Group) egy  nemzetközi társaság, amelynek magyar honlapja is van, az FCPUG Hungary. Itt nálam jóval gyakorlottabb és nagyobb tudású FCS használók segítik, és tájékoztatják  egymást, az éppen aktuális  dolgokról, új lehetőségekről  stb. Magam is beregisztráltam ebbe a társaságba, mert rengeteg számomra  hasznos  írás  van rajta, amit több esetben itt is  megosztottam a blog "népes" (ez csak vicc vót)  olvasó táborával. Ti is regisztrálhattok, (értek ez alatt mindenkit aki az  NLE területtel foglalkozik) mert érdemes meglátogatni az oldalt azoknak is  akik nem FCS-val dolgoznak, mert  sok olyan infó van fent, amely  az AE usereket is  érintheti.

 

Refresh: Elolvastam a saját  írásomat és rájöttem, hogy nem csak szerkesztők olvassák a blogot, így elkél némi betüszó magyarázat (meg a feleségem beszólt, hogy  "mit gondolsz, mindenki tudja mit jelentenek ezeket a betűk?")

Nos:  
NLE- Non Linear Editing (nem lineáris szerkesztés, ez kb. azt jelenti, hogy az idővonalon bármikor, bárhol bele lehet nyúlni a szerkesztett anyagba,de ez csak egy  nagyon általános fogalmazás)
FCS- Final Cut Studio Vagy  FCP (Final Cut Pro)(Az Apple csúcs NLE szoftvere, kb a profi filmipar 50%-a használja, de jó kezelhetősége és elérhető (viszonylag) ára miatt sok kisebb stúdió és amatőr  filmes is)
AE-  After Effects (Az Adobe motion graphics szoftvere, szintén nagyon elterjedt)

 

09-10-19.

A bejegyzés trackback címe:

https://webvideomarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr991461451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsolt bezdan · http://fcpug.hu 2009.10.19. 21:01:06

MacTom!
A FCPUG Hungary egy Apple altal bejegyzett MAGYAR nonprofit szakmai tarsasag.Nincs szamlaszam stb hiszen meg az utazasainkat is sajat zsebbol fizetjuk. Harman hoztuk letre de nem abbol a celbol hogy magunknak reklamozzuk, hanem hogy:
1)a magyar professzionalis felhasznalokat valahogy osszefogjuk
2) es kulfoldi kollegaknak bemutassuk oket kozos talalkozok es mas User Group-ok segitsegevel
3) Kulonbozo kedvezmenyt harcolunk ki mindannyiunknak a vendorok es kereskedoktol

Kulfoldon (mas User Groupoknal) ez normalis es bevalt
Az FCPUG honlapjan barki irhat (es sokan irnak is). Szoval ez inkabb olyan klub eszmecserere, egymas kisegitesehez es nem kioktatasahoz. Nagyon szivesen segitjuk egymast, tanacsot adunk, hiszen bennunket is tanitottak/tanitanak es tanacsokkal tamogatnak.
Az atirassal kapcsolatban- mivel a konkret szoveget/cikket barmelyik FCPUG tag irhatta (akar Te is irhatsz oda is megosztva erdekes infot massal ) idot szanva ra- tiszteljuk egymas munkajat es segitokezseget es legalabb a forrast legyszives tuntetsd fel.
Udv
Bezdan Zsolt
Apple Master Pro Final Cut Studio
FCPUG Hungary Ambassador

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.10.19. 21:07:32

@zsolt bezdan: Köszönöm. És remélem még sok hasznos infót kapok (és talán adok) a közösségtől (közösségnek). Naná, hogy többet nem felejtem.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.10.20. 09:25:43

AEPUG Hungary nincs? :)

Csak mert a Videocopilot, AETuts+ és társai baromi jók, csak néha lenne egy-két kérdésem amit jó lenne úgy feltenni egy profi AE-felhasználónak hogy nem az angol megfogalmazással kell bajlódni

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.10.20. 09:35:14

@Gery Greyhound >: Hát.... Össze kell hozni. Ezek a srácok is megcsinálták. Sokan AE-znek Magyarországon, sokkal többen mint az FCP-csapat létszáma. Csak az almásokban eleve van valami márkaösszetartás és gondolom ez öröklődött át a FCPUG vonalra.... Meg az Apple ápolja is ezt nagyon. Az adobe nem? Gery, legyél Te a AEPUG alapítója! De a FCPUG-be is érdemes regisztrálni AE userként mert rengeteg infó nem csak FCP vaonatkozású.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.10.20. 13:09:58

@MacTom: Gondoltam már rá, hogy akár a blog.hu keretein belül is össze lehetne hozni egy közösségi blogot, ahol minden érdeklődő AE felhasználó kapna írási jogot... Csak nekem erre sajnos nincs kapacitásom, főleg mostanában ;)

WEBVIDEOMARKETING

Hát a nevében is benne van. Mindenről, ami video a weben. Miértekről, hogyanokról, technikákról, eszközökről, hatékonyságról.

Utolsó kommentek

RSS - katt rá!

Mac Superstart! Válts Mac-re!

süti beállítások módosítása