Árnyékok a sötétben. Tanulok vadul.(updated)

Tanulok. Pénzért, nagy tudású emberektől. Mert elegem lett abból, hogy minden trükkre, fogásra, csillivilli okosságra magamtól kell homlokra csapva rájönnöm. És nem csak ezért. Azért is, mert ideje felsőbb osztályba lépni. Nemsokára csak ebből fogok élni. Úgyhogy a tudásom a tőkém. Nem olcsó, és nagyrészben angolul zajlik az okítás, úgyhogy nem árt legalább közepes szinten beszélni a nyelvet. Cél az iskola oklevelén kívül az Apple Master Pro FCP level600 (FCP-Jedi). Hű de messze van még! A viccet félretéve Zsolt a kommentben részletesen elmondja az apple "pro" minősítési rendszerét.

Addig is....Ilyeneket lehet művelni ha tanul és fejlődik az ember! (ok tudom van akinek ez nem nagy durranás, de azért ....)


Van ebben a kis projektben valami nagyon nagyon érdekes, amit csak azok fognak megérteni, akik maguk is hasonló dolgokkal foglalkoznak. És ez megmagyarázza  azt is, mire jó profiktól tanulni. Hogy mi az? Hát  az, hogy  ez a kis izé néhány óra alatt készült. A hangeffektek összeszedegetésével, mindennel együtt. Korábban, és segítő tanácsok, trükkös megoldások nélkül  ez sokkalsokkalsokkal hosszabb lett volna.

09-10-13.

A bejegyzés trackback címe:

https://webvideomarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr581448757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsolt bezdan · http://fcpug.hu 2009.10.27. 10:58:05

"Apple Master Pro FCP level6" ?)))
Ilyen nincs!) Van Master Pro statusz de azt akkor kapod meg ha tobb minositest megszerzel. Van a FCS2 Master Pro:
1)FCP6 lvl1+Color (vagy FCP 6 lvl2)
2)Motion 3 (vagy FCS Motion Graphics lvl1)
3)Soundtrack Pro2 lvl1
4)DVD SP4 lvl1
Es az uj FCS megjelenese utan a napokban hivatalosan meghirdetik az uj Master Pro minositest. A kovetkezo minositesekkel kell rendelkezni hozza:
training.apple.com/certification/masterpro
De ha megnezed a listat mar sokan osszegyujtottek ra az uj vizsgakbol (de meg nem jelent meg minden uj vizsga (pl. FCP7 lvl2 es FCSvr 1.5)):
www.apple.com/certification/verify
(kivallaszthatod a konkret orszagot vagy a minositest)
Amugy ha programfuggetlen filmes oktatast keresel akkor javaslom a stabiskola.hu-t

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.10.27. 11:28:24

@zsolt bezdan: :-) tudom, poénnak szántam a level 6-ot, direkt halmoztam a "minősítéseket". De jó hogy leírtad ezeket, mert nem régen próbáltam utána nézni ezeknek a minősítési szinteknek és tanulási lehetőségeknek, és kicsit sem tisztult ki bennem a kép, részben, mert nehéz róla infót találni, amit meg találtam az nem volt egységes. A bécsi iskolában FCP-vel dolgozunk, de független amúgy, lehetett volna MediaComposert is választani (senki sem választotta a 13 főből :-) nem rossz, nem rossz, csak nekem kicsit sok benne a sallang, (marketing, forgatókönyv alapok, film-projektmanegement, rögzítési munkák stb...) ami persze ártani nem fog, de szívesebben nyomtam volna inkább csak a FCP utómunkát. Nekem Bécs jobb, mint Budapest, mert győri vagyok, ráadásul ez az iskola a városnak a felénk eső oldalán van, hamar odaérek.
Ez a Stábiskola elég jónak tűnik. Kár, hogy nem nagyon ügyelnek arra, hogy a Weboldaluk a google-ban jó helyezést kapjon a karakteres filmes kulcsszavakra....(title és description szinte üres, full flash, szóval ez nem jó ómen a weben...) Ha megtaláltam volna ezt a csapatot a neten, mielőtt a bécsit befizetem, talán őket választom.

zsolt bezdan · http://fcpug.hu 2009.10.27. 13:01:48

es mit tanitanak ott Becsben? Van elmelet is? Vagy csak programismeret? van AATC statusza is (training.apple.com/locations)?

zsolt bezdan · http://fcpug.hu 2009.10.27. 13:04:04

bocs, nem vettem eszre a linket.. olvasom

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2009.10.27. 13:12:29

@zsolt bezdan: Szerintem nincs AATC státusza. Van elmélet bőven, sőt én sokallom is, bár egyesek szerint (és a te kérdésedből is ezt hallom ki) egyáltalán nem baj, ha van elmélet. Ez egy USA központú (LAS) iskola kihelyezett tagozata. Itt az anya suli losangeles.sae.edu/en-us/home/ kicsit komolyabb a bécsinél azt hiszem, de a bécsi sem rossz. Az oktatók 80%-a amerikai, és értik a dolgukat, úgy tűnik. Maga a hely igen jól felszerelt, kultúrát és teljesen Apple alapú, majdnem minden cucc Mac származék.

WEBVIDEOMARKETING

Hát a nevében is benne van. Mindenről, ami video a weben. Miértekről, hogyanokról, technikákról, eszközökről, hatékonyságról.

Utolsó kommentek

RSS - katt rá!

Mac Superstart! Válts Mac-re!

süti beállítások módosítása